Bony upominkowe

Що одягнути на День вишиванки 2024? Тренди сезону і готові аутфіти

День вишиванки — одне з найбільш очікуваних свят весни. Воно щорічно відзначається у третій четвер травня. Саме в цей день сотні тисяч українців вдома і за кордоном одягнуть свій одяг з національним орнаментом та вийдуть на вулиці міст або сіл. Шукаєте етнічне вбрання? Спеціально до Дня вишиванки 2024 року фахівці етно магазину «Галичанка» підготували статтю про тренди в одязі з вишивкою у 2024 році, способи його поєднання з різними елементами гардероба, щоб у святковий день виглядати ідеально. 

Важливо ще уточнити точну дату свята. То коли День вишиванки у 2024 році? Цьогоріч святкуємо 16 травня. Починайте підготовку заздалегідь!

Основні тренди у вишиванках у 2024 році 

Вишиванка — завжди стильне вбрання, проте з плином років воно все одно потребує заміни. Плануєте купити нову чи просто додати до гардероба ще одну сорочку або сукню з національним орнаментом? Тоді важливо розуміти, що цікавого пропонує сучасний ринок, і які тренди у вишиванках цього сезону нам диктує мода. 

Мінімалізм як вічна класика 

Сорочки або сукні з мінімалістичним орнаментом мають попит вже не перший сезон. Та й загалом модні тенденції 2024 року кажуть нам про повне повернення до мінімалізму у всьому. В чому особливості мінімалістичного стилю конкретно у вишиванках? Непоказна вишивка схожа до стриманої й елегантної класики з вкрапленнями чогось рідного, українського. Розставити легкі етнічні акценти, додати образу родзинки — мінімалістичний орнамент впорається з цим ідеально.

В інтернет-магазині «Галичанка» є безліч цікавих позицій з мінімумом візерунків. Жінкам пропонуємо сорочки «Яворівна», «Діва», «Закохана», «Алатирія», «Чарівність», чоловікам — вишиванки «Алатир», «Незалежність», «Капрал Плюс»,  а дівчаткам рекомендуємо стильну базову сукню «Еля».

Усі згадані вище моделі виконані у трендових кольорах сезону: білий, бежевий, які вважаються базою і підходять до всього. Саме тому, купивши сорочку в одному з цих тонів, ви, по-перше, зможете носити її довго, а по-друге, вона завжди буде доречною, незалежно від щорічних модних змін. 

Сорочки кольору хакі —  тренд, тривалістю у 2 роки

Сорочки з полотна кольору хакі ще з початку повномасштабного вторгнення почали носити відомі українські та закордонні політики. Першим вбрання одягнув наш чинний Глава Держави, а за ним — інші визначні особи.

Насправді речі кольору хакі для українців зараз означають дещо більше, ніж просто якесь трендове вбрання. Сьогодні подібний колір є уособленням безпеки, віри, нескореності, адже в формі саме таких тонів за незалежність країни борються наші військові. 

Крім того, хакі досить давно є своєрідною базою. Цьогоріч він знову отримав заслужену популярність, бо добре комбінується з класичними кольорами, виглядає стримано, але стильно, додає суворому образові обережних кольорових акцентів. 

В інтернеті-магазині «Галичанка» маємо кілька варіантів чоловічого вбрання в кольорі хакі, зокрема «Всеволод», «Чоловіча міць». Жінки можуть знайти в асортименті сукню «Калейдоскоп», сорочки «Полтава», «Владана». 

Нестандартна і яскрава геометрія для сміливих

Багатьом, одягнувши вишиванку, хочеться привертати увагу соціуму. Саме таким яскравим особистостям сучасні виробники і пропонують об’ємні геометризовані візерунки. Вони повністю суперечать класичним уявленням про дрібну геометрію на вишитих сорочках, але тим і впадають у вічі. 

Наприклад, стильно виглядає жіноча вишита сорочка «Владана». Оригінальним вбрання робить саме візерунок — невеликі однотонні геометризовані квіти, складені об’ємною цілісною картинкою, наче абстрактний кущ або лабіринт. Незвично і стильно!  

Хорошим і креативним варіантом є вишиванка жіноча «Трембіта». Її специфіка в легкості, починаючи з фасону, завершуючи орнаментом. Щоправда, орнамент дуже неординарний. Тут геометрія зроблена не в традиційній техніці вишивки (хрестик), а гладдю. Тому візерунок виходить щільний, охайний і великий, заповнює більше половини площі виробу. Трикутники, ромби, поєднання неправильних фігур в один малюнок — така комбінація виглядає доволі сміливо. Якщо пояснювати просто, то вона дещо нагадує візерунок, зображений на традиційних гуцульських килимах. 

Ще два тренди, які заслуговують уваги:

Як і з чим поєднати вишиту сорочку на День вишиванки 2024 — готові образи

Тепер покажемо кілька стильних аутфітів з вишиванками з інтернет-магазину «Галичанка». Зберігайте шпаргалки готових образів і неодмінно скористайтеся ними у День вишиванки 2024 року. 

Лук №1.  Класичний «робочий» варіант 

Жіночий образ: вишиванка, чорні атласні штани, білий чи бежевий кардиган довжини максі, лофери/туфлі/кросівки, зручна сумка під ваші потреби, мінімалістичні аксесуари, наприклад, кольє і годинник. 

Чоловічий образ: вишиванка, чорні класичні штани, базові білі кросівки, піджак чи бомбер, залежно від погоди, рюкзак (невелика сумка), годинник. 

Ці аутфіти чудово підійдуть для походів на роботу з класичним дрескодом, дружніх, ділових зустрічей у ресторані, кав’ярні. 

Лук №2. Базовий та зручний повсякденний аутфіт

Тим, у кого немає робочого дрес коду або хто в цей четвер відпочиває і насолоджується Днем вишиванки без роботи, прогулюючись міським парком, сквером, площею тощо пропонуємо більш буденний, але надзвичайно комфортний образ. 

Жіночий аутфіт: вишиванка, світло-блакитні джинси, шкіряна куртка (за потреби), кросівки, невелика сумка, підвіска з етнічними мотивами і сережки. 

Чоловічий аутфіт: вишиванка, білі джинси, шкіряна куртка/бомбер (за потреби), кросівки, рюкзак, годинник. 

Лук №3. Розкішний святковий варіант

Можливо, хтось планує в четвер, у День вишиванки 2024 року, щось святкувати (хрестини, день народження тощо). Для вас ми теж підготували відповідні аутфіти. Будьте в цей четвер у центрі уваги!

Жіночий лук: сукня-вишиванка максі, туфлі-лодочки, об’ємний піджак, яскрава сумка під колір сукні, мінімалістичні чорні прикраси. 

Чоловічий лук: вишиванка, темно-синій класичний костюм, лофери, невелика сумка, годинник. 

Тепер ви знаєте, які вишиті сорочки і сукні в тренді у цьому сезоні, а також маєте готові варіанти образів на День вишиванки 2024. Купити якісне вбрання з українським орнаментом сьогодні можна в інтернет-магазині етно-одягу «Галичанка». В асортименті жіночі, чоловічі, дитячі вишиванки різних фасонів, розмірів і кольорів. Заходьте, шукайте своє! Ласкаво просимо. 

02/05/2024
Dodaj komentarz do tego artykułu

Oceń ten artykuł *

Źle
Cienki

* - wymagane pola