Gift certificates

Від фасону до ціни: критерії вибору вишиванки ручної роботи

Вишиванки ручної роботи – сучасний тандем унікальності й універсальності. Ринок одягу з національним орнаментом пропонує чимало моделей різних фасонів, кольорів, дизайну. Вибір справді широкий, але водночас складний. Сьогодні ми, спеціалісти етно магазину «Галичанка», розкажемо як вибрати якісну, практичну, естетичну вишиванку правильно, виділимо наймодніші варіанти. 

Як вибрати вишиванку ручної роботи – критерії

Вишиванку ручної роботи від сучасних майстрів можна купити як в онлайн-, так і в офлайн-магазинах. Вибір не складе труднощів, якщо врахувати основні нюанси. Від матеріалу до ціни – важливо все! 

Найкращий матеріал для вишиванки ручної роботи

Перше, що враховуємо при виборі – матеріал. Обираємо лише натуральні чи комбіновані тканини, де синтетики не більше 30%. Повністю синтетичних виробів уникаємо. Вони поступаються у якості, зручності, довговічності. 

Ексклюзивні вишиванки ручної роботи з асортименту «Галичанки» зроблені з комбінованих тканин (льон, бавовна, віскоза) у такому співвідношенні: 40%, 30%, 30% відповідно. Саме таке поєднання матеріалів – оптимальне. Міцність і гігроскопічність льону, натуральність, зручність та еластичність бавовни (обидва є натуральними матеріалами) чудово доповнює штучна гіпоалергенна та м’яка віскоза. Вишиванка з комбінованих тканин менше мнеться, довго зберігає неношений вигляд.

Актуальні та зручні фасони і дизайн

Вишиванка ручної роботи – виріб, котрий купується надовго, тому і фасон треба підбирати під себе та свій комфорт. Останні кілька років у тренді сорочки оверсайз з широкими  або  об’ємними рукавами, незвичні варіанти оздоблення (великі вирізи, комбінація мережки і  хрестика, габаритні яскраві китиці). 

Незмінно модним для суконь залишається вільний крій і довжина міді, які роблять їх зручними і доречними для будь-якої події. Хочете замовити вишиванку ручної роботи, яка довго буде актуальною? Обирайте мінімалізм або цікаву геометрію, точно не прогадаєте!

Орнамент – естетика, охайність та унікальність

Оздоблення – саме те, що виділяє ручну роботу з-поміж інших виробів з національним орнаментом. Її особливість в тому, що вони завжди унікальні. Навіть однакові моделі мають свої відмінності, на відміну від завжди ідентичної машинної вишивки. 

Що стосується видів самої вишивки, то в асортименті нашого магазину ви можете знайти вироби, вишиті у трьох техніках: хрестик, гладь, мережка. Візерунки – різноманітні, зокрема, квітковий і геометричний орнаменти, які наразі мають найбільший попит серед споживачів. Однотонна, різнокольорова вишивка, поєднання кількох технік на одному полотні – тут кожен знайде своє.  

Купуючи вишиванку, зроблену руками майстрині, ретельно перевіряйте якість оздоблення. Не повинно бути жодних ниток, які вилазять, неохайних хаотичних візерунків зі зворотного боку. Інакше – орнамент буде зіпсовано вже після першого прання. 

Кілька слів щодо актуального кольору, для тих, хто стежить за трендами. Хіт сезону – жіночі вишиванки ручної роботи базових кольорів (молочні, білі) з червоно-чорними візерунками, а також чорний одяг з національним орнаментом з однотонною вишивкою (біла, червона, зелена тощо).

Розмір

Розмір так само обираємо відповідально. Найкраще, відвідати фізичний магазин. Приміряти і купити вишиванки ручної роботи у Львові можна в «Галичанці». Якщо такої можливості немає, то зробіть заміри і звірте з розмірною сіткою. Для покупки сорочки потрібно визначити обхват грудей, талії, довжину рукава (від найвищої точки плеча), а при виборі сукні ще важливо врахувати зріст. Купуючи виріб з натуральних тканин, краще взяти розмір трохи більший, ніж носите зазвичай, бо природний матеріал після першого прання має властивість сідати. 

Ціна

Вишиванки ручної роботи коштують значно дорожче, ніж вироби з машинним орнаментом. Отож, при виборі придивіться до прайсу. Справжня ручна робота не може вартувати дешево, мінімум,  від 5000 грн. 

Асортимент вишиванок ручної роботи від «Галичанки»

У магазині «Галичанка» чимало трендових варіантів одягу з етнічними мотивами. Розповідаємо про три авторські вишиванки ручної роботи з нашого асортименту. Вони точно зацікавлять кожну модницю. 


Перша – сорочка «Гуцулка Ксеня». Зроблена у фасоні оверсайз, з розширеними до низу рукавами. Оригінальність вишиванки – у її орнаменті. Червоно-чорна або червоно-біла геометрія на передній частині сорочки і по всій довжині рукавів, що створює цілісний орнамент, який нагадує візерунки автентичних гуцульських аксесуарів, об’ємні китиці точно не залишать нікого байдужим. Доступна до замовлення у двох кольорах: білий, темно-синій. 


Другий варіант – жіноча вишиванка ручної роботи «Мережкове диво». Вона зроблена у фасоні оверсайз, має глибокий виріз, об’ємні рукави з манжетами, повністю оздоблена мережкою, за винятком передньої частини, де з обох боків вирізу розміщені щільно вишиті хрестиком паралельні смуги (такі ж є і на манжетах). Доповнює сорочку довгий білий пояс, оздоблений мережкою. Це вбрання підійде панянкам, котрі люблять виділятися із натовпу. Вишиванка в наявності різними кольорами вишивки (червоний з чорним і білим, синій з білим, зелений з білим тощо). 


Третя модель – ніжна сукня «Вікторія». Вільний крій, довжина міді,  об’ємний рукав реглан, однотонний рослинний орнамент, вишитий гладдю, тонкий пояс з китицям під колір візерунків. Ідеально для урочистостей чи святкових дат! Доступні кольори: білий з рожевим, білий з зеленим, чорний з ментоловим. 

Заходьте на сайт магазину «Галичанка», дивіться асортимент та робіть замовлення. Доставка здійснюється у всі регіони України. Хочете приміряти виріб перед покупкою? Купити вишиванку ручної роботи можна і в наших фізичних магазинах. Адреси знайдете на головній сторінці сайту. Ласкаво просимо! 

14/11/2023
Add a comment to this article

Please rate this article *

Bad
Good

* - required fields