Gift certificates

З чим НЕ варто носити вишиванку — модні табу

Українці обожнюють свій одяг з національним орнаментом! Це дуже помітно з того, наскільки незамінними в нашому гардеробі стали вишиванки. Дедалі більше громадян обирають подібне вбрання для повсякденного носіння, бо створити образ з вишитою сорочкою чи футболкою насправді не складає жодних труднощів. Ми вже неодноразово підтверджували це й у наших матеріалах, демонструючи те, що одяг з вишивкою чудово комбінується практично з усім. Ключовим тут є слово "практично", бо маємо винятки. Сьогодні покажемо, яких образів з вишиванкою слід уникати.  

З чим не можна поєднувати вишиванку: антирейтинг комбінацій

Насправді обмежень щодо вишиванок дуже мало. Тут роль здебільшого грають фасони одягу. Розгляньмо детальніше. 

Класична вишиванка і спортивний стиль

Перша і найбільш очевидна заборона — носіння вишиванки зі спортивними речами. Дійсно, класичні вишиті сорочки абсолютно не комбінуються зі спортивними шортами, штанами, лосинами і тим паче з костюмами. Сюди ж належать і спорткуртки, бомбери тощо. І не важливо, в якому фасоні ці речі створені — вільний крій, оверсайз чи приталений — абсолютно всі варіанти виглядають доволі дивно. Сучасна мода — екстравагантна, але до комбінації спорту і класики в образах аж так не дійшло. 

Проте вище ми говорили про класичні вишиванки, а є ж іще вишиті футболки. От їх якраз можна комбінувати зі спортивним вбранням. Візьміть на замітку! >

Вишиванка оверсайз і певні фасони піджаків

Звісно, вишиванки і піджаки — класика! Проте маємо кілька обмежень в їх поєднанні. Не варто одягати "вільну" вишиванку, особливо, якщо рукави дуже об'ємні, під укорочені і приталені піджаки. По-перше, не "налізе", а якщо вам це і вдасться, то готовий аутфіт виглядатиме дивно, а по-друге, подібний лук насправді незручний, рухи будуть скуті.  

Взагалі вишиванки в фасоні оверсайз дуже складно грамотно поєднати з піджаками через те, що вони надто об'ємні. Рішенням проблеми може стати покупка ще більш об'ємного піджака (цей варіант у 2024 році в тренді) або носіння піджака на плечах (стильно і комфортно). 

З вишиванками, виготовленими у фасоні класичної сорочки або моделями вільного крою, а також футболками подібні труднощі відсутні. Повне табу — лише укорочені піджаки, їх краще комбінувати з вишитими корсетами чи сукнями. 

Вишиванки та міні 

Останні кілька років спідниці і шорти міні дещо втратили свою популярність, поступившись місцем моделям з довжиною до коліна. Проте поціновувачі міні  досі є, і це чудово, але поєднувати їх з вишиванками стилісти не рекомендують. Принаймні, ми маємо на увазі сорочки вільного крою, а також футболки. Пояснення цьому надзвичайно просте — з-під верху спідниця або шорти ледь визиратимуть, що зробить аутфіт дивним. Заправити сорочку чи футболку теж не вийде, тому краще утриматися від такої комбінації. Радимо поєднати мініспідницю або шорти і корсет, приталену вишиту футболку, кофту. Їх можна заправити всередину без дискомфорту. Також стильним стане наступний тандем: вишиванка з об'ємними рукавами в фасоні оверсайз і міні. При цьому, довжина сорочки має бути такою, щоб повністю закрити спідницю чи шорти (наче мінісукня). Дуже сміливий і модний варіант! 

Вишита сорочка і деякі варіації взуття

Якщо з одягом все більш-менш очевидно, то з взуттям ні. Останньому приділяють значно менше уваги при створенні образів, зокрема і з вишиванками, але це так само важливо. Отже, першою забороною є тандем вишиванки зі спортивними шльопанцями, в'єтнамками, що логічно, бо подібні речі взагалі не можуть поєднуватися. 

Друге табу — спортивні сандалі та певні типи кросівок —  ті, що призначені суто для тренувань та моделі з об'ємними не плоскими підошвами, наприклад, Nike Air Max або Yeezy. Вони погано підходять до класики. 

Тепер ви розумієте основні антитренди в образах з одягом з українським орнаментом. Купити вишиванку під різні потреби можна в інтернет-магазині "Галичанка". До замовлення доступні сорочки, футболки, сукні, спідниці, світшоти, костюми, аксесуари для дому. Серед широкого асортименту легко знайти універсальний і трендовий варіант одягу для  всієї сім'ї. Не гайте часу, мерщій заходьте та здійснюйте замовлення! Доставка —  у всі регіони України. 

04/10/2024
Add a comment to this article

Please rate this article *

Bad
Good

* - required fields