Подарункові сертифікати

Модні вишиті плаття 2023: кольори, орнамент, стилі

Українки завжди любили демонструвати свою національну приналежність. Саме тому жіночі плаття вишиванки сьогодні стали ледь не обов’язковим елементом гардероба. Усе завдяки своїй красі, універсальності та патріотичності. Останні роки полиці магазинів так і манять зробити покупку. І 2023 рік – не виняток! Про трендові кольори, орнамент, стилі жіночих суконь з оздобленням розповідає «Галичанка».

Жіноче плаття вишиванка – тренди 2023

Здавна наші предки носили сукні з орнаментом, бо це було необхідністю, мало сакральний сенс. Сьогодні плаття вишиванки жіночі – це лише про красу та особисту енергію! Їх одягають на свята, носять в повсякденному житті. 

Трендові кольори полотна

У 2023 році в моді будуть практично всі кольори – від базових до дуже яскравих!

Почнемо з найбільш очікуваного. Вічний тренд – класичне біле жіноче плаття вишиванка, що не виходить з моди довгі роки, і у 2023 році його гегемонія продовжується. Популярність вишитої сукні цього кольору пояснюється тим, що він універсальний і підійде кожній леді, незалежно від віку. Колись білий уособлював чистоту і непорочність. Сьогодні – це не більше, ніж просто базовий колір, що ідеально поєднується з усіма елементами гардероба. Тут в хід йдуть всі довжини: міні, міді чи максі.  Вибір лише за вами!

Полотно чорного кольору з однотонним орнаментом – ще один тренд 2023 року. Розкішне, елегантне та неймовірно стильне! Воно здобуло прихильність жінок через універсальність. До того ж чорні сукні завжди виглядають більш розкуто через специфіку самого кольору. У довжині міді вони особливо вишукані та святкові. Короткі та приталені – ідеально підійдуть для походів на роботу.

Нейтрально, але водночас особливо виглядають бежеві вишиванки плаття жіночі. Вони дають жіночому образу ніжність. Підходять для урочистих подій, що залишаються в пам'яті назавжди! Найкраще обирати вільні бежеві плаття довжини максі. Тоді ви відчуєте повну свободу та енергію кольору. Те саме стосується і ніжного рожевого у всіх його відтінках.

Червоне плаття вишиванка жіноче – це про яскравість та вміння виділитися з натовпу! Навіть якщо зараз вам здається, що плаття цього кольору є чи не в кожної, то ні. З приходом до популярності базових кольорів, червоний носять лише дуже яскраві панянки, котрим до вподоби щось неординарне, але витончене. Червоний приваблює, він уособлює пристрасть і жіночу енергію. Особливо елегантними є сукні довжини міді та максі.

Жовті та сині плаття теж будуть у моді. Ці два кольори уособлюють нашу вільну, незламну та незалежну країну, тому сьогодні мають особливий попит. Такі відтінки суконь демонструють національну приналежність по-особливому. У вічі впадає не лише впізнаваний у всьому світі український орнамент, але й не менш відомий колір нашого прапора. Вони мають позитивну енергію, символізують процвітання, багатство, радість. Те саме стосується й зеленого, котрий означає початок чогось нового. Він підходить модницям, котрим до вподоби щось в міру яскраве.

Зверніть увагу на додаткове оздоблення. Наприклад, фатінові вставки на спідниці, рукавах тощо. Вони додають вбранню шарм.

Модні візерунки та їх кольори 

Мода на саму вишивку щороку практично не змінюється. Змінюються  лише місця її розміщення та загальна кількість.

Популярним залишається:

Щодо кольорів, то це традиційні чорні, білі, червоні, біло-червоні, чорно-червоні, а також кольорові нитки (блакитні, фіолетові, жовті, рожеві).

У 2023 році радимо носити жіночі вишиванки плаття у фасоні оверсайз із невеликою кількістю вишивки, з дрібним оздобленням по всій площі виробу, з візерунками тільки на рукавах. Занадто масивне оздоблення – більш святкове, тому якщо ви хочете універсальне плаття, то краще зупинитися на дрібній вишивці. Актуальним буде об’ємний квітковий орнамент. Особливо це стосується патріотичних кольорів. Наприклад, в асортименті «Галичанки» є оригінальне трендове вишите плаття «Христина» з цікавим геометричним оздобленням на рукавах (червоні, сині нитки) вільного крою.

Актуальні стилі вишиванки у 2023 році

Кожен регіон України завжди мав свою специфічну вишивку. Сьогодні ця тенденція не настільки популярна, бо вбрання обирається відповідно до персональних уподобань, але деякі мотиви регіональних вишиванок варто взяти до уваги, адже вони залишаються на піку популярності досі. Які стилі українських вишиванок жіночих (плаття) будуть в моді – ділимося! 

Борщівська вишиванка – класний тренд 2023 року. Цей вид вишивки – про масивний, магічний та динамічний орнамент. Здебільшого візерунки розміщені на рукавах за спеціальною трирівневою схемою. У деяких моделях борщівських суконь вишивка розміщена лише на комірі та манжетах, в деяких – на грудях, спині, плечах. Здебільшого, це білий колір полотна і багато кольорових ниток. 

Полтавська вишиванка плаття – це про оригінальний орнамент, що в побуті називають «білим по білому». Він підійде для будь-яких подій: весілля, день народження, випускний або повсякдення. Головне – обираємо правильну довжину під відповідні потреби! 

Подільська вишиванка – елегантне поєднання чорного полотна та білих ниток. Цей тип плаття не залишить байдужою жодну прихильницю елегантності та вишуканості. Контраст кольорів зробить ваш образ неймовірним для будь-якого дня! 

Якщо при покупці сукні ви хочете врахувати досвід минулих поколінь і надати їй якогось сакрального значення, то беріть те, що характеризує вас і місцевість, де ви виросли. Наприклад, хочете показати, що ви з Львівщини. В такому випадку шукайте лляну вишиванку з поєднанням чорного геометричного та рослинного орнаменту.

Тепер ви знаєте про тренди все! Купити плаття вишиванку жіночу можна на сайті магазину «Галичанка». Широкий асортимент, якісна машинна вишивка, сучасні фасони та доступна ціна! Чекаємо кожну поціновувачку стильного національного вбрання у нас! 

10/06/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення