Подарункові сертифікати

Критерії та поради вибору вишиванки великого розміру

Люди з пишними формами вважають, що вишита сорочка може їм не підійти через особливості фігури. Цей стереотип радимо забути! Для володарів і володарок розміру «плюс сайз‎»‎ існують вишиванки, які ідеально підкреслюють переваги фігури та ховають недоліки. Про специфіку вибору вишиванок великих розмірів розповідає «Галичанка‎». ‎

Як вибрати вишиванку великого розміру –  критерії та поради

Сучасні виробники пропонують різні варіації актуальних чоловічих, жіночих вишиванок великих розмірів. При виборі враховуємо матеріал, тип вишивки, колір, довжину та розмір. Далі – детальніше!

Якісні матеріали для вишиванки великого розміру

Найкращий варіант – цупкі натуральні тканини (льон, бавовна). Вони якісні, легкі, добре пропускають повітря, підійдуть для будь-якої пори року.

Хороший варіант за доступною ціною – комбінація натуральних і синтетичних волокон. Наприклад, сорочкова тканина, що складається із суміші бавовни та поліестеру (65%, 35% відповідно). Вона щільна, довговічна, не мнеться, забезпечує гарний теплообмін.

Легкі тканини (шовк, трикотаж тощо) не беремо. Вони сильно добре прилягають до силуету.

Яку вишивку і колір полотна вибрати залежно від типу фігури?

Візерунок робить об’ємнішою ту частину тіла, на місці якої розміщений.  При виборі вишиванки великого розміру краще керуватися правилом чим менше, тим краще.

Панянкам з пишним бюстом радимо обирати вбрання з орнаментом на рукавах і мінімумом візерунків спереду на грудях. В  «Галичанці» є відповідна модель сорочки «Полум’яний вихор» з великою маково-волошковою вишивкою на рукавах. Шукаєте сукню? Зверніть увагу на гірчичне плаття «Калейдоскоп» з об’ємними рукавами, довжини максі.


Широкоплечим жінкам і чоловікам рекомендуємо уникати орнаменту в зоні плечей, щоб вони не здавалися великими. Для такої фігури маємо цікаву жіночу вишиванку великого розміру «Відлуння», де об’ємна вишивка розміщена трохи вище ліктя, а самі плечі – без орнаменту. Чоловікам чудово підійде модель «Капрал плюс».

Основна проблемна зона – живіт? Візьміть вишиванку вільного крою, але й не дуже об’ємну. В ідеалі – на розмір більшу, ніж носите зазвичай. Придивіться до моделей  «Мар’яна»,  «Престиж», «Життєслав плюс».

Тим, хто хоче візуально зменшити стегна, рекомендуємо вишиванку темного кольору. Наприклад, синю або джинс. В асортименті  «Галичанки» є класний варіант  «Казка» з біло-блакитними квітковими візерунками, а також «Говерла» з синьо-блакитною та червоно-білою вишивкою.

Жінкам з маленькими плечима класно підійдуть вишиті сукні міді з у міру об’ємними рукавами. В асортименті «Галичанки» є такий варіант – темно-синя модель «Цвіт троянди». Мінімум оздоблення на передній частині плаття, об’ємна вишивка на рукавах, пояс, що виділить талію і зробить фігуру максимально схожою на пісочний годинник – ідеальне рішення!

Тепер кілька важливих порад, що будуть актуальні для підбору вишиванок великих розмірів як жінкам, так і чоловікам. Володаркам і володарям пишних форм слід обирати вишиванки прямого крою з не дуже об’ємними рукавами. Таким жінкам і чоловікам  також ідеально підійде реглан – вид крою, коли рукав викроюють з плечовою частиною виробу.

Універсальне рішення для  жінок «плюс сайз» – подовжена вишиванка з асиметричним низом. Останній створює діагональ і візуально зменшує пропорції. Зверніть увагу на сорочку «Голубка», що доступна до замовлення в темно-синьому кольорі з червоно-білою, золотистою, сірою вертикальною вишивкою на передній верхній і нижній частинах, горизонтальним оздобленням на рукавах.

Тепер з приводу довжини. Завжди обирайте блузки трохи нижче стегон. Вони візуально приховають недоліки нижньої частини тіла. Короткі вишиванки заправляйте у штани, спідницю тощо, щоб вони не псували пропорції.

Як визначити розмір вишиванки великого розміру

Визначити розмір жіночих, чоловічих вишиванок великих розмірів можна кількома способами. Перший – вам потрібно виміряти обхват грудей, отримане значення розділити на два, заокруглити до більшого числа. Цей спосіб класний, але не завжди дієвий, тому краще радимо використати другий.

Щоб визначити розмір максимально точно, виміряйте наступні параметри:

Отримані цифри звіряйте з розмірною сіткою, котру пропонує магазин. В «Галичанці» вона розміщена навпроти кожного товару, що робить підбір розміру максимально зручним.


При покупці вишиванки з натуральних тканин не забувайте про те, що тканина може «сісти» під час прання (приблизно на 3-4 см), а тому беріть модель на розмір більшу.

На сайті магазину «Галичанка» зібраний широкий асортимент вишитих сорочок «плюс сайз». Ми постійно оновлюємо каталог товарів, створюємо оригінальні та актуальні фасони, що відповідають запитам сучасних споживачів. На однойменній сторінці «Галичанки» онлайн, а також у фізичному магазині у Львові ви можете купити вишиванку жіночу великого розміру недорого або знайти якісну чоловічу сорочку.  Користуйтеся нашими порадами, шукайте те, що підійде саме вам. Чекаємо! Ми цінуємо кожного покупця.

30/05/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення