Подарункові сертифікати

Вишитий корсет. Як носити модний елемент одягу в сезоні 2023/24

  1. Що таке корсет? Особливості цього одягу
  2. Стежимо за трендами! Варіанти образів з вишитим корсетом на кожну пору року

Одяг з етнічними мотивами – тренд десятиліть. Вишиті сорочки, сукні, футболки, костюми, світшоти і навіть куртки – усі ці та деякі інші варіанти вбрання сьогодні мають чималий попит серед українців. Особливо з-поміж широкого асортименту виділяється один елемент одягу, який виглядає дуже стильно, але водночас незвично і яскраво. Сьогодні говоримо про вишиті корсети.  Що це таке, як і з чим їх носити – далі! 

Що таке корсет? Особливості цього одягу 

Популярність корсета переоцінити складно. Він стрімко увірвався в модні тренди у 2021 році і продовжує завойовувати прихильність українських модниць дотепер. Поговоримо детальніше!

Корсет – це широкий пояс, який охоплює живіт, нижню частину грудної клітки (іноді й сам бюст) і зав’язується спеціальними стрічками, шнурівками або тугими застібками, залежно від моделі. Основне призначення – підкреслення фігури, додавання образу яскравих акцентів. 

Історія цього одягу почалася в XІV ст. у Франції. Звісно, тодішнє вбрання суттєво відрізнялося. Перші корсети були менш зручними, часто заподіювали шкоду здоров’ю жінки, адже їх затягували занадто туго, щоб талія виглядала якомога тоншою. Цікаво, що раніше подібне вбрання носили ще й маленькі діти та чоловіки. 

З того часу змінилося чимало. Сучасна мода – це насамперед про комфорт, тому корсети, які шиють дизайнери зараз, приємні до тіла, вигідно підкреслюють фігуру, стають чудовим доповненням до класичних аутфітів. 

Особливості сучасних корсетів у тому, що вони корегують фігуру, виділяючи її переваги, але не заподіюють шкоди здоров’ю, не перетискають тіло, тому підійдуть для повсякденного носіння.  

Фасонів зараз чимало. Основні з них:

Ну що, подивимося, як інтегрувати таке вбрання в повсякденні та святкові образи і виглядати стильно! 

Стежимо за трендами! Варіанти образів з вишитим корсетом на кожну пору року

Тренд останніх сезонів – вишитий корсет, тому сьогодні спробуємо скомбінувати його з різними елементами гардеробу. Шорти, джинси, сукні і не тільки – читайте далі. 

Як носити корсети влітку? Стильні аутфіти

Літо – саме той сезон, коли корсети носять найчастіше. Теперішні модниці поєднують їх зі спідницями міні, міді, максі, шортами, штанами і джинсами різних фасонів, а також з сукнями. Спробуємо створити два літніх аутфіти з жіночим вишитим корсетом.

Образ №1. Бежевий лляний оверсайз костюм (сорочка + штани), чорний вишитий корсет,  кросівки білого або чорного кольору, сумочка, шопер з етнічними мотивами, мінімалістичні прикраси. Ідеальний щоденний лук! Робота, прогулянка, похід в кіно – зручно і стильно.  

Образ №2. Класичний білий костюм з широким піджаком і шортами-бермудами, вишитий білий корсет (якщо любите контраст, одягніть чорний, він зробить ще більший акцент), лофери, маленька сумочка (якщо вишивка червоного кольору, то візьміть саме таку), масивні сережки. Такий лук чудово підійде для урочистостей в літню пору року. Модний варіант на день народження, хрестини. Тим жінкам, котрі не люблять одягати сукні – саме те! Але якщо все-таки любите, то сміливо можна одягати вишите плаття з корсетом, образ буде таким же стильним та ще більш святковим. 

Осінь та корсети. Як поєднати їх з теплими речами?

Восени корсети з вишивкою носити можна і треба. Навіть у холодну пору року вони вдало поєднуються з теплим одягом так, щоб образ виглядав неперевершено. Зробімо це разом! 

Аутфіт №1. Світлі джинси улюбленого фасону (підійде будь-який, головне – персональний комфорт), вишитий корсет білого, бежевого або чорного кольору, светр грубої вʼязки з ґудзиками, пальто, черевички або мартінси, однотонний шарф, годинник (цікаво, якщо ремінець буде оздоблений вишивкою), улюблена базова сумочка. Стильний повсякденний образ! 

Аутфіт №2. Універсальна чорна атласна спідниця, масивний піджак, легкий білий светр (накинути зверху), вишитий корсет, черевики з підборами, улюблені мінімалістичні аксесуари. Такий лук підійде для походів до ресторану, дня народження, урочистостей і неодмінно виділить із натовпу. 

Чи можна носити корсети з вишивкою взимку, і як робити це правильно?

Тут все залежить від фасону виробу. Скажімо, аксесуар з тонкими бретелями інтегрувати в зимовий аутфіт доволі складно, особливо, коли погода морозна, але класичний корсет жіночий з вишивкою чи вбрання з широкими бретелями – цілком реально. Складемо два луки з різними варіантами! 

Лук №1. Базова біла сорочка, корсет з вишивкою (широкі бретелі), чорні широкі класичні штани, зимова куртка вільного крою чи тепле пальто, угги, об’ємний шарф. У цьому варіанті вишитий корсет одягаємо по сорочці. Він вигідно підкреслить фігуру, додасть образові родзинки. Такий аутфіт можна носити будь-куди: на пари, роботу, ділову зустріч, в кав’ярню тощо. 

Лук №2. Тепла сукня довжини максі, класичний корсет з вишивкою, чоботи-труби, довга куртка або пальто базового кольору, шарф, невелика сумка. Ідеальний святковий варіант! Тепло, стильно! 

Корсети навесні – поєднуємо правильно

Навесні, як і восени, носити цей елемент одягу можна з чималою кількістю речей. Зараз складемо сміливий аутфіт, який поєднує в собі класику та спорт. Так-так, сьогодні це можливо!

Беремо об’ємні світлі штани карго, однотонну оверсайз-футболку, класичний корсет з мінімалістичною вишивкою, білий бомбер, кросівки, шкіряний рюкзак. Модно, зручно, оригінально!

Насамкінець дамо вам пораду з вибору корсету з українською вишивкою. Щоб правильно комбінувати його з різними елементами гардероба, важливо підібрати оптимальний фасон. Скажімо, класичний вишитий корсет підійде до всього, тонкі бретелі – класний варіант для тих, хто любить носити корсет як самостійний одяг, а широкі підійдуть прихильникам класики, адже відмінно комбінуються з класичними сорочками. 

Тепер про подібне вбрання ви знаєте все! Залишилося тільки обрати найкращий варіант. Заходьте на сайт магазину «‎Галичанка», дивіться асортимент, шукайте своє. У нас ви можете купити вишитий корсет за привабливою ціною. Гарантуємо якість і швидку доставку у всі регіони України. Раді кожному клієнтові!

28/12/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення