Подарункові сертифікати

Вишиванка чорними нитками: історія та популярні моделі

  1. Вишиванка чорними нитками – історія та символізм
  2. У чому популярність вишиванки чорними нитками?
  3. Асортимент вишиванок чорними нитками від «Галичанки»

Вишиванка – вбрання, що точно є в гардеробі кожного! Сьогодні її одягають не лише на свята чи урочисті події, але й активно інтегрують у повсякденні образи. Широкий асортимент, різноманіття фасонів, кольорів і цікаві варіації оздоблення дозволяють віднайти ідеальний варіант під запити кожного споживача. Особливо колоритною та вишуканою є вишиванка чорними нитками. Вона унікальна, має свою специфіку. Про це й поговоримо!

Вишиванка чорними нитками – історія та символізм

Чорний колір стереотипно вважають кольором суму. Навіть у популярній пісні співають: «…чорне – то журба».  Якась частка правди в цьому є, бо цей колір дійсно у багатьох асоціюється з чимось поганим. Проте національного вбрання це мало стосується, і зараз ви в цьому переконаєтеся.

Перші вишиванки з’явилися на теренах України дуже й дуже давно.  Їх виготовляли з домотканого полотна, а оздоблювали найчастіше якраз чорними нитками з додаванням білих, червоних, синіх елементів. Кожен колір на вишитій сорочці мав певне сакральне значення.

Національне вбрання, де яскраво домінував чорний колір було поширене у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Київській, Миколаївській та Одеській областях.

У давнину вишиванку, вишиту чорними нитками одягали на заручини. Темний орнамент наші предки порівнювали із землею та  були переконані, що він символізує мудрість, родючість, багатство, добробут. Крім того, в суспільстві побутувала думка, що чорний поглинає енергію, інформацію, світло і тепло, тому українська сорочка передавалася із покоління в покоління. Сучасні українці на символізм національного вбрання увагу не звертають, а лише купують те, що в моді й те, що подобається. Проте знати історію не завадить!

У чому популярність вишиванки чорними нитками?

Головна «родзинка» вишиванки чорними нитками  – універсальність. Вона чудово доповнює будь-який образ! Крім того, популярність національного одягу з вишивкою цього кольору можна пояснити наступним:

Асортимент вишиванок чорними нитками від «Галичанки»

Етно магазин «Галичанка» розуміє запити сучасних споживачів, тому постійно оновлює асортимент та пропонує клієнтам вишиванки різних кольорів, зокрема й жіночі, чоловічі та дитячі моделі, вишиті чорними нитками. Виділяємо найкраще!

Вишиванки жіночі чорними нитками представлені оригінальними моделями «Стефанія», «Місячна симфонія», «Анничка».

Червона сорочка вільного крою «Стефанія» з чорною вишивкою на рукавах і передній частині виробу чудово підійде для поціновувачок яскравого національного вбрання. Вона класно інтегрується в повсякденні образи, виділяє власницю з натовпу. Стильний варіант на осінь: вишита сорочка, класичні чорні штани, темне пальто, високі черевики.

Модель «Місячна симфонія» – ідеальний варіант для офісних працівниць. Її фасон нагадує класичну білу сорочку, але має об’ємні рукави з великою чорною вишивкою. Пропонуємо гарний образ: блузка, молочний костюм зі штанами та піджаком у фасоні оверсайз, легкі кросівки та зручна сумка.

Вишиванка «Анничка» вільного крою в жовтому кольорі – універсальний елемент гардероба, що підійде для будь-якої події! Похід на роботу, посиденьки в ресторані, урочистості – вона стане у пригоді всюди! Цікавий літній варіант: сорочка, спідниця-олівець базового кольору, лофери та невелика сумочка.

Представники сильної статі можуть знайти в асортименті магазину чоловічу вишиванку чорними нитками наступних моделей: «Султан», «Северин». Вони зроблені з льону в фасоні базової сорочки.

Специфіка цих вишиванок пояснюється нехарактерним для чоловічих сорочок розміщенням оздоблення – лише з одного боку виробу. Це робить сорочку унікальною і затребуваною. Її можна комбінувати з джинсами, класичними штанами, шортами. Стильний варіант для урочистої події: вишиванка, сірі класичні штани, сірий піджак та чорні шкіряні туфлі. Підійде навіть для розписки!

У магазині «Галичанка» до замовлення доступні й вишиванки для хлопчика чорною ниткою. Цікаві моделі – «Гражда» і «Павлик». Зараз вони мають шалений попит, виглядають гарно та незвично.

«Гражда» вирізняється незвичним фасоном – біла сорочка трохи подовжена ззаду, на рукавах є спеціальні застібки. Комірець і лінія ґудзиків зроблені в чорному кольорі, з обох боків розміщений темний геометричний орнамент, що доповнюється зеленими та червоними нитками. У подібному вбранні ваша дитина точно буде виділятися серед однолітків!

Вишиванка «Павлик» оздоблена кількома кольорами ниток – чорний, червоний, блакитний. Виріб має стильні ґудзики, великі квіткові візерунки на комірі, рукавах та по обидва боки передньої частини. Виглядає супер елегантно!    

Тепер ви знаєте все про особливості вишиванки з темними нитками, її переваги та популярні моделі. Заходьте на сайт «Галичанки» чи в однойменний фізичний магазин, дивіться асортимент і купуйте дитячу, чоловічу та жіночу вишиванку чорними нитками, що прийдеться до душі! Гарантуємо відмінну якість кожного виробу за доступну ціну. З нетерпінням чекаємо кожного клієнта!

03/03/2023
Коментарі (1)
Карбон
07/03/2023
★★★★★
★★★★★
Ребята, можно пожалуйста указать таблицы с размерами? Иначе невозможно выбрать

Спасибо
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення