Подарункові сертифікати

З чим носити вишиванку: базові та сміливі аутфіти 2023

Вишиванка… Той унікальний елемент гардероба, який хочеться вдягати будь-де та будь-коли. Проте частина людей сьогодні чомусь хибно вважає, що класичну вишиту сорочку не можна стилізувати так, аби не святковий, а повсякденний образ вийшов актуальним, гармонійним та зручним. Так, щоб і на роботу сходити, і в кав’ярні посидіти, і в гостях повеселитися. Ми тут, аби спростувати міф про те, що національне вбрання – суто святковий атрибут. І почнемо просто зараз. Про класні варіанти аутфітів з етнічними мотивами на різні випадки життя – далі!

Як носити вишиванку? Найбільш актуальні образи 2023 року

Перше, що нам варто зробити, аби грамотно стилізувати вишиванку – вибрати її фасон. Ми точно не знаємо, яка вишиванка саме у вас, але прагнемо допомогти кожному, хто не знає, з чим поєднати національне вбрання. Тому спробуємо підібрати щось, що відповідає запитам більшості. 

Спираючись на вподобання значної частини українців, ми зупинилися на класичній молочній жіночій вишитій блузці з об’ємними, повністю вишитими рукавами, з невеликим поясом та традиційній білій чоловічій вишиванці в сорочковому фасоні без ґудзиків, але з невеликим вирізом та високим комірцем. Орнамент на обох виробах максимально схожий: геометрична вишивка червоного і чорного кольорів. Тепер до найцікавішого! З чим комбінувати ці сорочки, щоб їх можна було носити в будь-який день? 

Класика ніколи не старіє!

Починаємо з найбільш очікуваного – класичний стиль. Штани (прямий крій, зі стрілками, шкіряні, кльош, труби, палаццо, чінос), спідниці всіх фасонів, шорти бермуди, оверсайз піджаки, оверсайз пальта – наша вишиванка поєднується майже з усім! Справа лише в тому, наскільки ви дозволите собі креативити. Зараз складемо два образи – жіночий та чоловічий, що підійдуть для походу на роботу, в ресторан, на будь-яку урочисту подію. 

Аутфіт №1 (жіночий): кремова (біла) або чорна шовкова спідниця в довжині міді, вишиванка, кросівки/босоніжки/туфлі (залежно від погоди й ваших уподобань), сумочка-багет червоного чи бежевого кольору. Аксесуари: біле коротке намисто і невеликі сережки такої ж колекції. Якщо на вулиці холодно, образ чудово доповнить піджак, жакет, пальто, тренч. Тим, хто не любить спідниці, радимо взяти кремові чи білі шорти бермуди. В теплу пору року – ідеально! 

Аутфіт №2 (чоловічий): чорні, молочні штани в фасоні чінос, вишиванка, кросівки/туфлі. Якщо погода не дуже, сміливо одягайте піджак (чорний або під колір штанів), пальто, тренч. Щодо аксесуарів, то тут класно підійде годинник. Сумку (якщо носите) беріть будь-яку, навіть рюкзак. Це суто ваш комфорт! 

Джинс як щось супер універсальне

Джинсові речі – ще одна «вічна класика», проте вони ще більш універсальні й мають більший попит, ніж класика, бо поєднуються взагалі з усім. Справа лише в актуальності фасонів. У 2023 році в моді джинси: кльош, асиметричний верх, з розрізами, кольорові (крім яскравих ще білі, чорні, сірі, індиго), труби, прямі, мішкуваті. Усі вони чудово поєднуються з вишиванками. Крім того, чудові повсякденні образи можна скласти з тандему вишита сорочка + джинсова спідниця будь-якого кольору й довжини. Те саме стосується й шортів. Проте тут є нюансик! У 2023 році радимо уникати міні шортів. Вони вже давно не актуальні. Краще взяти подовжені в фасоні оверсайз. Далі – два луки для буденних справ! 

Лук №1 (жіночий): трендова спідниця з розрізами, вишиванка, кросівки/босоніжки, чорна сумочка-багет, з аксесуарів – намисто, сережки (не масивні), годинник. Підійде для будь-якої погоди! Восени чи навесні образ доповнюємо оверсайз піджаком, а на ніжки одягаємо черевики, лофери. 

Лук №2 (чоловічий): прямі сірі джинси, вишиванка, легкі кросівки або туфлі (залежно від події), годинник, ланцюжок, наприклад, з патріотичними мотивами, невелика бананка або рюкзак (залежно від виду діяльності), окуляри. У спекотну погоду джинси можна замінити оверсайз шортами (білі або чорні), в холод – додати піджак, пальто. 

У такому образі ви можете йти на прогулянку, на роботу, зустріч із друзями. Єдине, джинс не дуже підходить для супер урочистих подій, він все-таки є елементом вуличного стилю. Врахуйте це! 

Спортивні речі – не вирок! 

Хто думав, що вишиванка не поєднується зі спортивними речами? Виявляється, якщо зробити це правильно, то виглядає цілком навіть стильно. Проте обмежень дійсно багато. До спортивних костюмів національне вбрання одягати точно не треба. Та й зі спортшортами виглядає не дуже. Є тільки один класний фасон штанів, котрий має непоганий вигляд в тандемі з вишиванкою. І це штани карго. Для тих, хто ще не знайомий з ними, розповідаємо. Якщо простими словами, то карго – штани з великим кишенями. Два їх варіанти, що стрімко набирають популярність у 2023 році – карго з широким низом і оверсайз (внизу стягується гумками, як звичайні спортивки). Ось якраз ці два фасони цілком можна поєднати з етнічними мотивами. Проте тут точно не беремо пояс від вишиванки (якщо він є), бо виглядатиме не дуже. Краще сорочку заправити. Ну і, звісно, ретельно підбираємо взуття. Зараз складемо два дуже стильних образи, що підійдуть сміливим модникам і модницям! 

Образ №1 (жіночий): широкі штани карго, завужені внизу (бежеві, чорні, хакі, гірчичні), вишиванка, туфлі на шпильці (якщо не носите підбори, то легкі високі кросівки), сумочка-багет. Аксесуарів – мінімум. Краще взяти лише мінімалістичні сережки й годинник. Спробуйте! Це дуже гарно. Восени, навесні аутфіт доповніть піджаком чорного кольору або світлим пальто. 

Образ №2 (чоловічий): штани карго, в міру оверсайз (бежеві або чорні), вишиванка, кросівки, черевики (туфлі тут краще не одягати, занадто сильно змішуються стилі), кросівки, бомбер чорного кольору (в більш холодну пору). Аксесуарів теж мінімум. Можете одягнути каблучку, годинник, взяти невелику сумку. На роботу без суворого дрескода – саме те, що треба! 

Соло – крутий повсякденно-святковий варіант

Ну і як же без ніжності! У 2023 році у тренді залишаються вишиті сукні всіх фасонів. Вони поволі переходять від речей святкових до вбрання на щодень. Однак тут треба сильно стежити за фасонами. Нумо відверто, в будні не вдягнеш на роботу сукню довжини максі з об’ємними рукавами та пишним оздобленням, бо це банально незручно. А ось плаття міні або міді з об’ємним низом та мінімальною кількістю вишивки – те, що треба! До образу додайте улюблене взуття (підійде все!), невелику квадратну сумочку і сережки базових кольорів. 

Не хвилюйтеся, якщо ваша сорочка чи сукня суттєво відрізняється від того, що ми комбінували в статті. Ці образи – універсальні й підійдуть практично під будь-який фасон сорочки. Просто стежте за кольорами, аби не вийшов образ а-ля «світлофор». Якщо у вас немає вишиванки, то ця стаття – знак, що варто подбати про її появу. Як носити вишиванку ви вже знаєте, а от купити класне національне вбрання можна на сайті магазину «Галичанка». В асортименті й стильні фасони, взяті за основу в нашій статті. Заходьте на сайт, дивіться асортимент, обирайте своє. «Галичанка» цінує кожного клієнта! 

28/06/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення