Подарункові сертифікати

6 найкращих вишиванок до Дня Незалежності України 2023

Українці обожнюють своє національне вбрання! Ми одягаємо вишиванку на урочисті події, час від часу інтегруємо її в повсякденні образи. Невдовзі нас чекає важливе свято – День Незалежності 2023. В той четвер у вбранні з вишивкою будуть практично всі. Вулиці наповняться чарівним українським орнаментом різних кольорів.  Якщо ви досі не знайшли свою вишиванку або шукаєте щось новеньке, аби освіжити гардероб, то ця стаття знайшла вас дуже вчасно. Сьогодні розповідаємо про актуальне українське вбрання на День Незалежності 2023 для жінок та чоловіків!

Підбірка найкращих вишиванок на День Незалежності 2023 року

Вільні фасони, в міру яскраві кольори, пишна вишивка, мінімалізм – сучасні виробники відстежують кожен тренд! Навіть якщо подеколи мода суперечить сама собі, від цього вишиванки стильними бути не перестають. Скільки людей, стільки й смаків, чи не так? Ми відібрали лише актуальні варіанти чоловічих і жіночих вишиванок на День Незалежності України 2023 з сайту магазину етноодягу та аксесуарів «Галичанка». Бонусом, склали для вас готові образи. Вони підійдуть усім!

Тренд №1. Старовинний стиль в сучасній інтерпретації 

Вишиванка в давньому стилі, але з новими деталями – ідеальний варіант для святкування Дня Незалежності 2023. Вона демонструє шану непростій українській історії. Звісно, про раритетні варіанти, що вартують десятки тисяч гривень, ми не говоримо. Дозволити собі подібне задоволення може далеко не кожен. 

Саме тому дизайнери «Галичанки» створили круті сучасні моделі жіночої та чоловічої сорочок «Олеся» й «Олекса», використавши кольори та візерунки, що повторюють старовинну вишиванку. Ці моделі виготовлені з льону, бавовни, віскози. Комбіновані тканини – зараз оптимальний варіант для сучасного вишитого одягу. Бежевий колір полотна в поєднанні з білими, червоними, чорними нитками додає виробам ніжності й шарму. 

Жіноча блузка має легкий вертикальний орнамент гладдю і мережкою на передній частині, рясно зашиті різними геометричними візерунками (квіти, рослинний орнамент, горизонтальні лінії, фігури) рукава та манжети. Чудовим доповненням до стильного фасону й естетичної вишивки є довгий пояс. 

У чоловічої вишиванки «Олекса» більш блідий колір полотна. Вишивка – лише на передній частині виробу, комірці, манжетах. Здавалося б, класика, але цей варіант вбрання має одну цікавинку. До середини сорочки розміщені чотири ґудзики. Візерунки майже такі ж, як і на жіночій вишиванці, але без мережки. Для чоловічих вишиванок вона не характерна.

Складемо універсальний образ на роботу чи прогулянку в День Незалежності України 2023. Жінки, вам радимо взяти до вишиванки «Олеся» довгу атласну спідницю, босоніжки, додати легкі червоні сережки та маленьку сумочку. Чоловікам рекомендуємо скомбінувати сорочку з лляними штанами, кросівками або туфлями, а з аксесуарів узяти годинник та будь-яку зручну сумку.

Тренд №2. Вишиванка білим по білому – ніжна класика

Ці вишиванки в тренді вже не перший рік. Вони універсальні, підходять і для повсякденних, і для святкових образів. Не винятком є й День Незалежності України. З сорочкою білим по білому можна створити величезну кількість аутфітів на будь-який смак. Як і зі звичайними білими блузками, тут підходить майже все.

На сайті магазину «Галичанка» є кілька подібних моделей для жінок і чоловіків. Найбільш трендовий і сучасний фасон мають «Сапфіра» та «Сапфір». Зроблені вони з комбінованих тканин.

«Сапфіра» – оверсайз фасон із трішки приспущеними плечима, дуже об’ємними рукавами, манжетами. На передній частині прямокутником розміщена щільна геометрична вишивка. Основний акцент – на пишні рукави. Вони «забиті» рослинним орнаментом повністю. Ця вишиванка має невеликий розріз, а також тонкі зав’язки без зайвих деталей зверху. 

У «Сапфіра» ще більш стриманий дизайн. Зроблена вишиванка в традиційному «чоловічому» фасоні. Геометричний орнамент так само щільно розміщений на передній частині, високому комірці, манжетах. 

Складемо образ, що підійде представникам обох статей. Вишиванку білим по білому скомбінуйте з популярним сьогодні фасоном класичного костюма штани + жилетка. Остання підкреслить красу пишних рукавів жіночої вишиванки, а чоловічий образ зробить більш строгим, але дуже граційним. Під лук одягніть білі кеди або кросівки. Аксесуари підберіть залежно від кольору костюма. 

Тренд №3. Вишиті сорочки некласичних кольорів

Ці варіанти підійдуть тим, хто не любить базові відтінки, хоче виділитися з натовпу, але водночас мати вишиванку зі смаком, без ноток шароварщини. 

Жінкам «Галичанка» пропонує звернути увагу на вишиту блузку класичного фасону «Стефанія». Вона зроблена в кольорі хакі, орнамент – повністю білий. Щодо матеріалу, то це комбінована тканина, як і в попередніх варіантах. Стильним вбрання робить правильне поєднання кольорів. Вишивки – мінімум. Як-не-як, а мінімалізм в тренді буде ще довго! Рукави вишиванки прикрашені гілочками, на передній частині рослинні й геометричні візерунки створюють форму маленького прямокутника. Внизу на рукавах – затягнуті гумкою манжети. Нічого зайвого, лише деталі, що розставляють правильні акценти. 

Для чоловіків маємо неймовірно стильний варіант вишиванки, що на День Незалежності 2023 зробить вас центральною фігурою де б ви не були. Це модель «Всеволод». У чому її особливості? Зроблена вишиванка, як і всі інші, з суміші тканин. Проте вона не біла, не бежева, а чорна. Фасон класичний. Цю модель від багатьох інших відрізняє кораловий колір габаритного та оригінального геометричного орнаменту. Вишивка розміщена на комірці, манжетах, займає значну площу передньої частини сорочки. 

Обидві вишиванки радимо поєднувати з прямими білими штанами з легких тканин, додати високі кеди, взяти улюблені мінімалістичні аксесуари. У святковий літній день буде не спекотно і дуже стильно!

Про найцікавіші варіанти вишиванок на День Незалежності 2023 року ми розповіли! Вам залишається лише обрати. Заходьте на сайт «Галичанки» і замовляйте те, що сподобається найбільше. А якщо ви зі Львова, то приходьте до нас у магазин. Адреси на головній сторінці сайту. Ласкаво просимо!

10/08/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення