Подарункові сертифікати

Як визначити розмір вишиванки для дорослих та дітей

  1. Визначення розміру вишиванки для дорослих
  2. Як визначити розмір вишиванки – урахування специфіки фігури
  3. Нюанси вибору розміру вишиванки для дітей

Вибір вишиванки – відповідальний момент! Підібрати фасон, колір серед широкого асортименту – нескладно. Труднощі виникають на етапі визначення розміру виробу. Навіть якщо на сайті магазину є фото товару на моделі й розмірна сітка поруч, зробити це на «око» складно. Та хвилюватися не варто. Сьогодні інтернет-магазин «Галичанка» розповість як визначити розмір вишиванки правильно!

Визначення розміру вишиванки для дорослих

Сучасний ринок пропонує безліч товарів з етнічними мотивами на будь-який смак та гаманець, незалежно від віку чи статі. Почнемо з дорослих.

Вибрати розмір чоловічої або жіночої вишиванки можна, скориставшись універсальним способом – визначення обхвату грудей. Для цього потрібна сантиметрова стрічка. Оберніть її довкола тіла в найширшій частині грудей. Жінкам для більш точних вимірів радять одягнути білизну без чашок.

Отримане число діліть на два, заокруглюйте до парного значення. Наприклад, є обхват грудей 95 (при діленні на два отримуємо 47.5, тому заокруглюємо), отже, потрібен 48 розмір. Усе це стосується виробів із синтетики. Сорочки з натуральних тканин беріть із запасом мінімум 3-4 см. Вони через специфіку матеріалу «сідають» після першого прання.

Цей спосіб визначення розміру – простий, швидкий, але не точний. Щоб уникнути казусів із надто короткими рукавами, довжиною ледь не до колін тощо, приділіть цьому трохи більше часу. Отже, крім обхвату грудей міряйте:

Усі ці параметри звіряйте з розмірною сіткою, що є в кожному онлайн-магазині й сміливо оформлюйте замовлення.

Як визначити розмір вишиванки – урахування специфіки фігури

Не забувайте про свої особливості фігури. Врахувавши їх, ви зможете приховати недоліки, підкреслити переваги. Наприклад, якщо у жінки великий бюст, у чоловіка об’ємний живіт, варто взяти виріб на розмір більший, ніж ваш стандартний. Орнамент – вертикальний, з акцентом на рукавах.

Людям з широкими плечима і вузькими стегнами слід зупинити вибір на вишитих сорочках з мінімумом оздоблення та рукавом типу реглан. Можна взяти подовжені моделі оверсайз, що частково прикриють стегна. Уникайте занадто великих виробів. Худорлявим навпаки рекомендуємо вишиванку з орнаментом на плечах.

Нюанси вибору розміру вишиванки для дітей

При виборі розміру дитячого одягу з орнаментом, крім врахування таких параметрів як обхват грудей, стегон, довжина рукава тощо варто звернути увагу на вік і темпи росту дитини.

Вишиванка – виріб, що купується не на один рік. Особливо, якщо ви берете дорогу модель з натуральних тканин. Враховуйте не тільки те, що вона після прання «сяде», а й те, що дитина за рік може з неї вирости. Саме тому дитячу вишиванку з натуральних тканин купуйте на два розміри більшу, а з синтетики – на один. Обов’язково звіряйте параметри з розмірною сіткою, розміщеною на сайті магазину, в якому ви зібралися замовляти товар.

Обрати свою ідеальну вишиванку ви можете на сайті магазину «Галичанка». Тепер ви знаєте як зробити це правильно. В асортименті магазину – чоловічі, жіночі, дитячі моделі, а також вишиванки великих розмірів. Ласкаво просимо!

20/07/2023
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення