Подарункові сертифікати

Вишукане оздоблення на яскравому полотні – вишиванка бохо

  1. В чому особливість вишиванок бохо?
  2. Сучасні вишиванки в стилі бохо

Українська вишиванка – це про естетику й різноманіття! Яскравого вбрання з національним орнаментом, яке неодмінно привертає увагу, на сучасному ринку донесхочу. Не можемо залишити без уваги сорочку, яка поєднує в собі свободу і яскравість – вишиванка бохо. Останні роки вона має шалений попит серед споживачів. В чому специфіка сорочки, який вигляд має сучасний одяг цього стилю – діляться фахівці «Галичанки»! 

В чому особливість вишиванок бохо?

Стиль бохо зародився у 60-х рр минулого століття, коли популярності набула субкультура хіпі. Він диктував повний відхід від будь-яких стандартів, зокрема тодішньої суворої моди. Хіпі носили яскраві образи, додаючи живі квіти, які вважалися символом миру і кохання. Іноді вони розфарбовували одяг власноруч. Розповімо детальніше!

Бохо – стиль, в якому вдало поєднуються елементи етно, хіпі, богемського стилю. Його специфіка – у плавних, багатошарових спідницях, сукнях, блузах в селянському стилі, вишитих вставках, яскравих принтах, зокрема квітковому, а також бахромі. Якщо коротко, то цей стиль дещо наближений до традиційного одягу ромів. 

Суто сорочка або сукня вишиванка бохо в Україні з’явилися трохи пізніше (точна дата невідома). Характерними ознаками цього стилю у нас були: 

Вишиванка бохо – це одяг для яскравих людей, що обожнюють виділятися з натовпу. Вона чудово вписується в багатошаровий образ з масивними аксесуарами та взуттям. Сміливо комбінуйте таку сорочку з улюбленими джинсами й отримуйте трендовий повсякденний лук. 

Сучасні вишиванки в стилі бохо

Сучасна бохо вишиванка – більш різнобарвна, ніж старовинні аналоги. Сьогодні виробники при створенні нових колекцій додають багато сучасних деталей, які роблять вишиванку ще більш естетичною. 

Ринок одягу з національним орнаментом пропонує чимало аналогів старовинної вишиванки бохо на будь-який смак і гаманець. Ручна робота, машинна вишивка, монохром чи барвистість, обʼємна вишивка або мінімалізм – обирайте своє. Ми ж суттєво спростимо вам завдання, розповівши про круті сучасні вишиванки в цьому стилі з асортименту магазину «Галичанка». 

Почнемо з жіночої вишиванки бохо. Наша трійка фаворитів – сорочки «Гуцулка Ксеня», «Катерина»,  сукня «Калейдоскоп».  

Модель «Гуцулка Ксеня» – ручна робота. Вона зроблена з льону у фасоні оверсайз, має розширені рукави, об’ємний геометричний гуцульський орнамент та великі кольорові китиці в тон вишивки. На сайті «Галичанки» модель доступна до замовлення у трьох варіаціях: молочна з синьо-чорною вишивкою (сині китиці), темно-синя з блакитно-білим оздобленням (блакитні китиці), синя з червоно-білим орнаментом (білі китиці). Вартість – від 5000 грн. 

Вишиванка бохо «Катерина» – класика. Вільний крій, бавовняне полотно, оздоблена кольоровим рослинно-квітковим орнаментом (передня частина виробу і зона плечей), глибокий виріз, який зав’язується тонкою шовковою стрічкою. Родзинка моделі – у чорних мереживних вставках в трьох зонах: по периметру коміра, трохи нижче плечей, на манжетах. У магазині «Галичанка» її можна купити в одному кольорі – світло-бежеве полотно, фіолетова, зелена, червона, блакитна, чорна вишивка. Ціна – від 1680 грн. 

Плаття вишиванка бохо «Калейдоскоп» – це про естетику й розкіш кожного клаптика полотна. Довжина максі, широкі рукави, об’ємний кольоровий орнамент в тон полотна, широкий довгий пояс з китицями під колір вишивки. У моделі щільно оздоблені рукави, менше – нижня частина сукні, зовсім трохи – передня (тут лише довга тонка вертикальна лінія в центрі по всій довжині сукні). У «Галичанці» сорочка в наявності аж у 4 різних тонах: хакі з зелено-салатовим, помаранчевий з оранжевим і білим, гірчичний з вишневим, коричневим і білим, помаранчевий з зеленим і червоним. Справжня знахідка для поціновувачок яскравого вбрання з етнічними мотивами! Купити вишиванку в стилі бохо моделі «Калейдоскоп» в нашому магазині можна за 5 600 грн (ручна робота).

Радимо переглянути ще кілька варіантів безпосередньо на сайті магазину «Галичанка»: «Весняні мрії», «Веснянка», «Олеся», «Либідь», «Княжна». Вони точно сподобаються прихильницям яскравих вишиванок. 

Тепер розглянемо чоловічі моделі. Спеціалісти магазину «Галичанка» виділяють два варіанти – «Всеволод», «Геометрія». 

Вишита чоловіча сорочка «Всеволод» виконана у класичному стилі. Натуральні тканини, вільний крій, високий комірець, виріз, однотонний рослинно-геометричний орнамент. Ця вишиванка приваблює оригінальністю візерунків, які вишиті чітко прямокутником. Замовити модель «Всеволод» можна у наступних кольорових поєднаннях: білий з синім, білий з блакитним, чорний з червоним, чорний з оливковим, синій з білим. Ціна – від 2 200 грн. Ця ж модель, але дитяча, для хлопчика,  теж у наявності. Вона вартує від 1300 грн. Універсальний вибір! 

Вишиванка «Геометрія» – новітній погляд на бохо. Зроблена у фасоні оверсайз, який нагадує старовинні селянські сорочки, має вільні, трохи розширені до низу рукава, невеликий виріз трикутником замість комірця. Родзинка моделі – у незвичайному розміщенні вишивки та й загалом в оригінальності візерунка. Він максимально чіткий і головне – паралельний. Така сорочка неодмінно сподобається поціновувачам оригінального вбрання з етнічними мотивами. Вона дуже легка, підійде для створення яскравих повсякденних аутфітів. Робота, прогулянка, похід до ресторану – стильно і сучасно! 

Вишиванка в стилі бохо – ваш вдалий вибір для оригінального повсякденного чи святкового образа. Своє найкраще вбрання підбирайте в   «Галичанці». Заходьте на сайт, дивіться асортимент, замовляйте і насолоджуйтеся якісним одягом за доступною ціною. Раді кожному! 


13/02/2024
Додати коментар до цієї статті

Оцініть будь ласка цю статтю *

Погано
Добре

* - поля для обов'язкового заповнення